top of page

Jan Sofat 41E

Omschrijving

Als je besluit in het Caribisch gebied een villa te gaan kopen dan vormen je gedachten  automatisch een beeld in je hoofd.

 

Je droomt dan van een heerlijke lichte villa waar zachtjes de koele tropenwind doorheen stroomt.

 

Waar je veilig bent en heel prive. Waar je alles op 1 niveau om je heen hebt en waar je de boel open kunt laten staan. Waar je veel buiten leeft.

 

Heel vaak moeten mensen aan die droom een concessie doen. Bij Jan Sofat 41E niet.

 

Deze villa komt wel heel dicht bij je meest tropische gedachten. Ik neem u mee:

 

Heel bijzonder maar ik kan u van de villa geen foto laten zien vanaf de straat. Het huis is vanaf de straat namelijk niet te zien. Je ziet de garage en de entree. De rest ligt uit het zicht op het niveau erboven. Veilig en verheven.

IMG_0296.JPG
IMG_0240.JPG

Na de entree aan de straat neem je de gemakkelijke trap naar boven en boven moet je even denken waar je dan bent. Je ziet de porch en de woonkamer van het huis. Daarvoor ligt het terras, opzij de BBQ-cazebo, weer iets verder het zwembad en ohhhh wauw! wat een vergezichten over het Spaanse Water en op de Tafelberg. En dan verder opzij een met palmbladeren gedekte palapa met daaronder een buitenzithoek en ook daar weer lange zichtlijnen op de omgeving en de andere wijken die lager liggen. Mijn hart maakte een sprongetje toen ik daar stond nadat de eigenaar mij had uitgenodigd om de verkoop van de villa te komen bespreken. U weet een makelaar ziet heel veel huizen, dus geloof mij als zoiets een makelaar overkomt dan moet dit wel een zeer aansprekend huis zijn. En inderdaad dit bleek een echte Hidden Treasure.

Het meeste ga je denk ik zitten in de luie stoelen op de porch waar je zo mooi naar alles wat ik net heb beschreven kunt kijken. Iets naar rechts op de porch is een eet plek en nog een keer een zit plek, beide langs de lange glazen schutter wand. Maar je kunt ook ietsje verder in het huis lekker neerploffen op de plofbank in de TV hoek.

 

De villa is ontworpen door de bekende architect Cees den Heijer. Cees is onder andere bekend van het door hem ontworpen high end resort Boca Gentil op Jan Thiel. Net als in dat resort heeft ook onze villa een royale en iets naar voren geschoven keuken, zodat je alles om je heen goed kunt overzien. En net als op Boca Gentil heeft de keuken luiken waarmee je de keuken kunt openzetten en afsluiten.

IMG_0334.JPG
IMG_0256.JPG

Achter de keuken ligt de bijkeuken met plek voor de wasmachine en de droger, het gastentoilet, de meiden slaapkamer met eigen douche en toilet en een inpandige berging.

De in totaal 5 slaapkamers zijn niet zo heel groot maar wel erg gezellig en ruimte te kort kom je niet. Ook dat zie je terug bij de ontwerpen van Den Heijer. Je slaapt lekker in de koele wind of in de airco en de rest van de tijd ben je in en rond het huis. We tellen naast de master bedroom die een eigen badkamer heeft met douche, wastafel, toilet en walk in closet nog 4 slaapkamers en nog 2 badkamers en een speelhal.

 

Geen zorgen als de stroom van het energiebedrijf uitvalt, want dan neemt het eigen aggregaat het automatisch over. Dat is comfort en dat is veiligheid. Veilig is het ook dat de villa ligt op het afgesloten resort Jan Sofat. Er is een slagboom aan het begin van het resort. Ook de villa zelf is heel veilig, je komt daar door de ligging eenvoudigweg niet in. De alarminstallatie is eigenlijk overbodig.

Dan nog wat concrete informatie. De daken van de villa zijn van beton dat met betoncoating is afgewerkt. De kozijnen zijn van antraciet kleurig aluminium, dus geen onderhoud, met daarin glazen shutters die je open of dicht kunt zetten. Mede hierdoor is het er zo licht en luchtig.

 

De keuken is U-vormig en heeft een gaskookplaat, oven (2019), magnetron (2019), vaatwasser (2019) en de koelkast zet je daar los van. De zonneboiler is van 2020.

 

Het zwembad heeft coping- en waterrand tegels van travertin. De zwembad coating is recent aangebracht.

 

De garage is extra groot. Naast de Toyota Landcruiser die daar normaal staat is er nog voldoende ruimte naast.

IMG_0315.JPG
IMG_0348.JPG

Het kavel oppervlak is 744 m2. Eigen grond. Het bebouwd oppervlak van de villa inclusief garage, cazebo en palapa bedraagt ca. 300 m2.De bijdrage aan de buurtvereniging voor de security en het onderhoud van de wegen bedraagt € 125 p.m. Het maandelijkse verbruik aan water en elektra is voor een gezin van 4 zoals dat hier woont ongeveer € 450 p.m.

Dan terugkerend naar de droom. Die tropische droom van een in je hoofd geprojecteerde villa met alles gelijkvloers, met vergezichten en met fris stromende lucht. Op een plek waar je veilig bent en heerlijk op je blote voeten kunt leven.

 

U weet nu waar u die droom kunt realiseren.

Listing ID: 

Slaapkamers:

Badkamers:

Woning oppervlakte

Parkeren

Airco's

RUS-04

4 optioneel 5

3

ca. 300 m²

Garage 1 grote auto

5

Vraagprijs € 795.000,- k.k.

Map Jan Sofat 41E.png
bottom of page